Öka mysfaktorn och värmen i ditt hem

Eldstaden, som förr i tiden var en livsavgörande nödvändighet, är fortfarande en naturlig samlingsplats. I många hem är den såklart främst en värmekälla men dess funktion som inredningsdetalj och trivselskapare blir allt vanligare. Det är få saker som kan mäta sig med den känsla och stämning en levande eld erbjuder.

Kaminer

Skorstensbolaget erbjuder ett brett sortiment av kaminer som lever upp till högt ställda krav. Vi hjälper dig gärna att hitta den perfekta kaminen som både passar ditt hem stilmässigt och som ger lagom mycket värme.

Kakelugnar

Är du ute efter en klassisk vit kakelugn för att komplettera känslan i din sekelskifteslägenhet – eller vill du kanske ha en färgstark kakelugn som verkligen drar blickarna till sig?

Skorstensbolaget är sedan många år certifierade installatörer av de svenska kvalitetsugnarna Gabriel Kakelugnar som bränns och tillverkas för hand i byn Timmernabben vid det Småländska kustbandet. Här finns en kakelugn för varje hem och livsstil!

Att tänka på innan du väljer eldstad

Innan du väljer eldstad behöver du tänka igenom hur stor yta som ska värmas upp och var eldstaden ska placeras. Det är också bra att ta reda på om husets rökkanaler är tillräckligt gott skick eller om rökkanalen behöver renoveras i samband med installationen.

Vi hjälper dig gärna att hitta den perfekta eldstaden och självklart även med att hitta den bästa placeringen och att installera din kamin eller kakelugn.

Checklista för bygganmälan & besiktning

Innan du installerar eller byter eldstad måste du göra en bygganmälan till kommunen och invänta startbesked.

Till bygganmälan ska du bifoga en kontrollplan, teknisk beskrivning av eldstaden och en planskiss som visar var eldstaden ska placeras. Om en ny skorsten ska installeras ska du även bifoga en kort teknisk beskrivning och en ritning som visar var genomföringen ska ske.

Innan du börjar elda måste installationen besiktigas av en skorstensfejaremästare (sotare).

Självklart kan vi på Skorstensbolagen hjälpa dig med det du behöver för din bygganmälan. Vi kan också förmedla kontakt med en lämplig sotare som kan genomföra besiktningen.

Vill du veta mer eller få en offert?

Det kostar inget ställa en fråga eller be om en offert! Skicka oss ett meddelande med dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig.

Kompletterande tjänster och produkter

Kakelugnsrenovering

Har du en gammal fin kakelugn som du inte får elda i? Vi renoverar utan att demontera kakelugnen, vilket är både snabbare, mindre stökigt och minskar risken för skador.

Kanalrenovering

Vill du elda i kamin eller kakelugn måste skorstenskanalerna vara täta. SafeSeal skorstensrenovering genomförs utan att vi behöver ta hål i väggar eller tak. Arbetet utförs från skorstenstoppen, vilket minimerar störningar i bostaden.